Fa uns anys el convivium de Slow Food del Garraf i Penedès va crear el concepte #PeixSensePreu per tal de lluitar contra els descartes que es produeixen en capturar de forma accidental o degut als baixos preus que assoleixen molts peixos en les subhastes a la baixa en moltes llotges.
Ara, el mateix convivium torna a la càrrega, però ho fa amb la col.laboració de diferents cuiners catalans que aportaran diferents receptes per tal de fomentar el consum d'aquests tipus de peixos.
Els nostres mars i oceans estan sobrexplotats, les
especies més
comercialitzades estan en perill d'extinció,
els peixos més senzills que
podrien alimentar molta gent amb fam, serveixen de pinso per a peixos de
piscifactoria i animals de granja o fins i tot mascotes. Moltes espècies són retornades al mar vives o mortes perquè s'han capturat accidentalment o
perquè els mercats o
llotges no els hi donen valor comercial i així
perdem proteines molt importants per a nosaltres.
Slow Food del Garraf i Penedès us propossa
Consumir peix "Sense Preu" de les nostres
llotjes
Per aquest motiu hem demanat a cuiners que ens ensenyin
a cuinar-lo. Cada setmana anirem penjant receptes al nostre web (wwwslowfoodgarrafpenedes.com)
i també les donarem a conèixer en diferents blocs de cuina
i al setmanari l'Eco de Sitges.
Si a més a més vols ser un consumidor responsable de peix,
-
Exigeix les etiquetes informatives obligatòries en comprar-lo
-
No consumeixis peixos d'importació ja que el seu transport
contamina i deixa sense aliment a la població
d'orígen
-
No consumeixis peix de piscifactoria. Per un kg
de peix de piscifactoria calen 5 kg de peixos senzills que podrien ser per a
nosaltres.
-
Informa't si el peix que compres té la talla mínima legal
-
Informa't si el peix que compres ha estat
capturat de forma artesanal.
-
Sovint els moluscs de piscifactoria
contribueixen a mantenir el mediambient ja que filtren l'aigua contaminada
No hay comentarios:
Publicar un comentario